PERÇİN'DEN GÖKÇEK'E VANDALİZM MÜZESİ YANITI

CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in ‘Vandalizm Müzesi' açma kararını Büyükşehir Meclisi'nden geçirmesi üzerine bir açıklama yaptı.

Siyaset 15.07.2013 18:15:48 0
PERÇİN

CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in ‘Vandalizm Müzesi’ açma kararını Büyükşehir Meclisi’nden geçirmesi üzerine bir açıklama yaptı.

CHP Çankaya İlçe Başkanı Perçin’in açıklamasının tam metni aşağıdaki gibidir:

“İ. Melih Gökçek; Gezi eylemleri boyunca gerek çıktığı TV programlarında gerekse twitter üzerinden halkla alay etmekte, demokratik tepkilerini gösterenleri Vandallıkla suçlamakta ve halkı ayrıştırmak için elinden geleni yapmaktadır.
Ankara’da CHP Gençlik Kollarının 31 Mayıs akşamı Başbakanlığa, Başbakanın: “İki tane ayyaşın yaptığı yasa muteber oluyor da dinin emrettiği bir yasa sizin için neden reddedilmesi gerekiyor” sözlerinde kastettiği iki ayyaşın Atatürk ve İnönü olduğunu düşünmesinden dolayı siyah çelenk bırakmak istemiştir. Ancak bu eylem yoğun bir polis terörü ile engellenmiştir. İ. Melih Gökçek’in bu demokratik eylemi her fırsatta saptırarak, Başbakanlığı basmak istediler türü açıklamaları gerçeği yansıtmamaktadır. Bu açıklamalar sadece İ. Melih Gökçek’in bilinçaltındaki CHP’nin onu koltuğundan edeceği korkusundan kaynaklanmaktadır.
Ankara Anakent Belediyesi’nin başındaki adam toplumu germe eylemlerine en son Ankara Anakent Belediye Meclisi’ni de alet etmiştir. Belediye Meclisi’nin bu ayki toplantısında Gezi Parkı eylemleri sırasında zarar gören kamu mallarının sergileneceği bir ‘Vandalizm Müzesi’ açılması kararlaştırıldı. AKP’nin önergesi, CHP ve MHP ’li üyelerin ‘hayır’ oyuna karşın oy çokluğuyla Anakent Belediye Meclisi’nden geçti.
Evet, bir ‘Vandalizm Müzesi’ açılmalıdır. Âmâ bu ‘Vandalizm Müzesi’ için gerekli müze materyalleri otobüs, bank vb şeyler değildir. Bu müze için gerekli müze materyalleri şunlardan oluşmalıdır:
- Herkesin gözü önünde polis kurşunu ile öldüren Ethem Sarısülük’e ait eşyalar,
-Ethem’in başından çıkan polis kurşunu
- Gözü çıkanlara, yaralananlara ait görseller
- Direnişçi gençlerin zeka dolu sloganları
- Halkımızın rüyasına bile giren korku unsurları biber gazı kapsülleri, akrepler ve tomalar da kesinlikle bu müzede sergilenmelidir.
Bu önerimizi basın aracılığı ile İ.Melih Gökçek’e iletiyoruz. Ancak biliyoruz ki; Ankara’yı iyi yönetme başarısı gösteremeyen, yıllardır halka sunduğu seçim projelerini yerine getiremeyen, halkımıza en pahalı suyu ve ulaşımı sunan, Ankara Anakent Belediyesi’ni rantçı belediyecilikte Türkiye’de örnek bir belediye haline getiren İ. Melih Gökçek ve AKP zihniyeti kesinlikle bu iletimizi olumlu karşılamayacaktır. Ancak Ankara Anakent Belediyesi’nin başındaki zat bilmelidir ki, her fırsatta saldırdığı CHP ilk seçimde Ankara Anakent Belediyesi’ni ve Ankara’daki birçok belediyeyi kazanacaktır. Seçimi kazandığının ertesi günü ise yukarıda yazılı olan materyallerden oluşan bir müze kurmak da boynumuzun borcudur.”Dedi.



ARTUKLU HABER-ANKARA


24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10164,79%0,06
  • DOLAR

    32,21% 0,17
  • EURO

    35,10% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2471,40% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3965,39% 0,79